Caipirinha de Morango

Caipirinha de Morango

Ingrediënten voor 1 cocktail:

  • 50 ml cachaça (Braziliaanse rum)
  • 3-4 aardbeien, in stukjes gesneden
  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • 2 theelepels riet- of kristalsuiker
  • Crushed ijs

Bereiding

  1. Fruit kneuzen:
    • Doe de stukjes aardbei en de limoenen in een stevig glas.
    • Voeg de suiker toe en kneus het fruit voorzichtig met een muddler (of de achterkant van een lepel) om het sap vrij te laten komen.
  2. Cachaça toevoegen:
    • Voeg de cachaça toe aan het glas en roer kort door.
  3. Vullen met ijs:
    • Vul het glas royaal met crushed ijs.
  4. Roeren en garneren:
    • Roer de ingrediënten goed door zodat alles mooi gemengd is.
    • Garneer met een schijfje aardbei en een partje limoen op de rand van het glas.
  5. Serveren:
    • Serveer direct met een rietje of een korte roerlepel.

Serveertip

De Caipirinha de Morango is een fruitige, tropische variant van de klassieke Caipirinha, perfect voor warme dagen of feestelijke avonden. Combineer het met lichte hapjes zoals tropisch fruit, bruschetta of gegrilde garnalen. Saúde! 🍓✨ Geniet van deze zomerse Braziliaanse klassieker!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print