Caprese met Vijgen

Caprese met Vijgen

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 rijpe vijgen
  • 2 bollen mozzarella (bij voorkeur buffelmozzarella)
  • 2-3 rijpe tomaten (bij voorkeur in verschillende kleuren)
  • Verse basilicumblaadjes (ongeveer 12-15 stuks)
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn of balsamico-glazuur
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de ingrediƫnten:
    • Snijd de vijgen in kwarten of dunne plakjes.
    • Snijd de mozzarella in plakjes.
    • Snijd de tomaten in plakjes of partjes.
  2. Samenstellen van de salade:
    • Leg de plakjes tomaat, mozzarella en vijgen afwisselend op een groot bord of individuele borden in een decoratief patroon.
    • Voeg verse basilicumblaadjes toe tussen de lagen.
  3. Afwerking:
    • Besprenkel de salade met olijfolie en balsamicoazijn of glazuur.
    • Breng op smaak met een snufje zout en versgemalen zwarte peper.
  4. Serveren:
    • Serveer direct als voorgerecht of lichte maaltijd, eventueel met een stuk knapperig brood erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print