Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Caprese met Vijgen
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 rijpe vijgen
2 bollen mozzarella (bij voorkeur buffelmozzarella)
2-3 rijpe tomaten (bij voorkeur in verschillende kleuren)
Verse basilicumblaadjes (ongeveer 12-15 stuks)
2 el extra vierge olijfolie
1 el balsamicoazijn of balsamico-glazuur
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
:
Voorbereiden van de ingrediƫnten
:
Snijd de vijgen in kwarten of dunne plakjes.
Snijd de mozzarella in plakjes.
Snijd de tomaten in plakjes of partjes.
Samenstellen van de salade
:
Leg de plakjes tomaat, mozzarella en vijgen afwisselend op een groot bord of individuele borden in een decoratief patroon.
Voeg verse basilicumblaadjes toe tussen de lagen.
Afwerking
:
Besprenkel de salade met olijfolie en balsamicoazijn of glazuur.
Breng op smaak met een snufje zout en versgemalen zwarte peper.
Serveren
:
Serveer direct als voorgerecht of lichte maaltijd, eventueel met een stuk knapperig brood erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email