Caprese Salade met Burrata

Caprese Salade met Burrata

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 grote rijpe tomaten (bij voorkeur vleestomaten)
  • 1 grote burrata (ongeveer 125 g)
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico-glazuur
  • 1 snufje zeezout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

1. De tomaten snijden:

  1. Snijd de tomaten in mooie, gelijkmatige plakken van ongeveer 0,5 cm dik.
  2. Leg de plakjes tomaat decoratief op een groot bord of schaal.

2. De burrata plaatsen:

  1. Plaats de burrata voorzichtig in het midden van de tomatenplakjes. Snijd de burrata eventueel lichtjes in om de romige binnenkant vrij te laten komen.

3. De salade opmaken:

  1. Leg de verse basilicumblaadjes tussen en op de tomaten voor een mooie presentatie.
  2. Besprenkel de tomaten en burrata royaal met extra vergine olijfolie.
  3. Druppel de balsamico-glazuur in dunne lijntjes over de salade.

4. Afwerken en serveren:

  1. Bestrooi met een snufje zeezout en wat versgemalen zwarte peper.
  2. Serveer direct met een stuk krokant brood of ciabatta als lichte lunch of voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print