Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Caprese Salade met Burrata
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 grote rijpe tomaten
(bij voorkeur vleestomaten)
1 grote burrata
(ongeveer 125 g)
1 handvol verse basilicumblaadjes
2 eetlepels
extra vergine olijfolie
1 eetlepel
balsamico-glazuur
1 snufje
zeezout
Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
1. De tomaten snijden:
Snijd de tomaten in mooie, gelijkmatige plakken van ongeveer
0,5 cm dik
.
Leg de plakjes tomaat decoratief op een groot bord of schaal.
2. De burrata plaatsen:
Plaats de burrata voorzichtig in het midden van de tomatenplakjes. Snijd de burrata eventueel lichtjes in om de romige binnenkant vrij te laten komen.
3. De salade opmaken:
Leg de verse basilicumblaadjes tussen en op de tomaten voor een mooie presentatie.
Besprenkel de tomaten en burrata royaal met extra vergine olijfolie.
Druppel de balsamico-glazuur in dunne lijntjes over de salade.
4. Afwerken en serveren:
Bestrooi met een snufje zeezout en wat versgemalen zwarte peper.
Serveer direct met een stuk krokant brood of ciabatta als lichte lunch of voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email