Caprese Tartelette Met Balsamicoglazuur

Caprese Tartelette Met Balsamicoglazuur

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de tartelettes:
    • 1 vel bladerdeeg (ontdooid)
    • 2 grote tomaten, in dunne plakjes
    • 125 g mozzarella, in dunne plakjes
    • 8 blaadjes verse basilicum
    • 1 ei (losgeklopt, voor bestrijken)
    • Snufje zout en peper
  • Voor de balsamicoglazuur:
    • 100 ml balsamicoazijn
    • 1 el honing
  • Voor garnering:
    • Verse basilicumblaadjes
    • Optioneel: geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze:

  1. Balsamicoglazuur maken:
    • Verwarm de balsamicoazijn en honing in een steelpannetje.
    • Laat het mengsel zachtjes inkoken tot het de consistentie van een stroop heeft. Laat afkoelen.
  2. Tartelettes bereiden:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Snijd het bladerdeeg in vier vierkanten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Maak een rand van ongeveer 1 cm breed door de randen licht in te snijden (niet helemaal doorsnijden).
    • Prik het midden van elk vierkant in met een vork en bestrijk de randen met het losgeklopte ei.
  3. Beleggen:
    • Leg in het midden van elk vierkant een plakje tomaat, gevolgd door een plakje mozzarella en een blaadje basilicum.
    • Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  4. Bakken:
    • Bak de tartelettes 15-20 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
  5. Serveren:
    • Haal de tartelettes uit de oven en laat ze kort afkoelen.
    • Druppel de balsamicoglazuur over de tartelettes.
    • Garneer met verse basilicum en eventueel geroosterde pijnboompitten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print