Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Caprese Tartelette Met Balsamicoglazuur
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de tartelettes:
1 vel bladerdeeg (ontdooid)
2 grote tomaten, in dunne plakjes
125 g mozzarella, in dunne plakjes
8 blaadjes verse basilicum
1 ei (losgeklopt, voor bestrijken)
Snufje zout en peper
Voor de balsamicoglazuur:
100 ml balsamicoazijn
1 el honing
Voor garnering:
Verse basilicumblaadjes
Optioneel: geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze:
Balsamicoglazuur maken:
Verwarm de balsamicoazijn en honing in een steelpannetje.
Laat het mengsel zachtjes inkoken tot het de consistentie van een stroop heeft. Laat afkoelen.
Tartelettes bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het bladerdeeg in vier vierkanten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak een rand van ongeveer 1 cm breed door de randen licht in te snijden (niet helemaal doorsnijden).
Prik het midden van elk vierkant in met een vork en bestrijk de randen met het losgeklopte ei.
Beleggen:
Leg in het midden van elk vierkant een plakje tomaat, gevolgd door een plakje mozzarella en een blaadje basilicum.
Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Bakken:
Bak de tartelettes 15-20 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
Serveren:
Haal de tartelettes uit de oven en laat ze kort afkoelen.
Druppel de balsamicoglazuur over de tartelettes.
Garneer met verse basilicum en eventueel geroosterde pijnboompitten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email