Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Carpaccio van hertenvlees met een truffeldressing
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de carpaccio:
200 g hertencarpaccio
(dun gesneden, verkrijgbaar bij de slager of speciaalzaak)
50 g rucola
50 g Parmezaanse kaas
, in schilfers
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Zout en versgemalen peper
, naar smaak
Voor de truffeldressing:
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel truffelolie
(pas de hoeveelheid aan naar smaak)
1 theelepel citroensap
1 eetlepel water
(om de dressing iets te verdunnen)
Zout en peper
, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Truffeldressing maken
Meng in een kleine kom de mayonaise, truffelolie, citroensap, zout en peper.
Voeg een beetje water toe om de dressing een schenkbare consistentie te geven. Zet apart.
2. Bord opmaken
Verdeel de dunne plakjes hertencarpaccio over 4 borden.
Leg een handje rucola in het midden van elk bord.
Strooi de Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten gelijkmatig over het vlees en de rucola.
3. Afwerken
Druppel de truffeldressing over de carpaccio.
Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en eventueel een snufje zout.
4. Serveren
Serveer direct met versgebakken brood of toast als bijgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email