Carpaccio van hertenvlees met een truffeldressing

Carpaccio van hertenvlees met een truffeldressing

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de carpaccio:
  • 200 g hertencarpaccio (dun gesneden, verkrijgbaar bij de slager of speciaalzaak)
  • 50 g rucola
  • 50 g Parmezaanse kaas, in schilfers
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • Zout en versgemalen peper, naar smaak
Voor de truffeldressing:
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel truffelolie (pas de hoeveelheid aan naar smaak)
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel water (om de dressing iets te verdunnen)
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

1. Truffeldressing maken
  1. Meng in een kleine kom de mayonaise, truffelolie, citroensap, zout en peper.
  2. Voeg een beetje water toe om de dressing een schenkbare consistentie te geven. Zet apart.
2. Bord opmaken
  1. Verdeel de dunne plakjes hertencarpaccio over 4 borden.
  2. Leg een handje rucola in het midden van elk bord.
  3. Strooi de Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten gelijkmatig over het vlees en de rucola.
3. Afwerken
  1. Druppel de truffeldressing over de carpaccio.
  2. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en eventueel een snufje zout.
4. Serveren
  • Serveer direct met versgebakken brood of toast als bijgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print