Carpaccio van Rode Biet met Geitenkaas en Pistachenoten

Carpaccio van Rode Biet met Geitenkaas en Pistachenoten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 grote rode bieten (gekookt of geroosterd)
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 50 g ongezouten pistachenoten (gehakt)
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels balsamico-glaze
  • Een handje rucola of microgreens
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Bieten voorbereiden: Snijd de gekookte bieten in flinterdunne plakjes (gebruik een mandoline voor de beste resultaten).
  2. Opmaak bord: Schik de bietenplakjes in een cirkelvormig patroon op de borden, licht overlappend.
  3. Topping: Verkruimel de geitenkaas over de bieten. Strooi de gehakte pistachenoten erover.
  4. Afmaken: Druppel de honing en balsamico-glaze over het geheel. Besprenkel met olijfolie en voeg eventueel wat zout en peper toe.
  5. Garnering: Werk af met rucola of microgreens voor een frisse toets.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print