Carpaccio van Sint-Jakobsschelp met Citrusvinaigrette

Carpaccio van Sint-Jakobsschelp met Citrusvinaigrette

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 8 verse Sint-Jakobsschelpen (coquilles)
  • 1 sinaasappel (voor partjes en sap)
  • 1 citroen (voor sap en rasp)
  • 1 limoen (voor sap)
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 theelepel honing
  • Snufje grof zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Handjevol granaatappelpitjes (ter garnering)
  • Microgreens of waterkers (ter decoratie)

Bereiding:

1. Voorbereiding van de Sint-Jakobsschelpen:

  1. Zorg dat de coquilles goed gekoeld zijn. Snijd de Sint-Jakobsschelpen met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
  2. Leg de plakjes gelijkmatig op een groot bord in een cirkel of waaierpatroon. Zet in de koelkast terwijl je de vinaigrette bereidt.

2. Citrusvinaigrette maken:

  1. Pers het sap van de sinaasappel, citroen en limoen in een kom. Voeg de olijfolie en honing toe en klop het geheel goed door elkaar.
  2. Breng de vinaigrette op smaak met een snufje zout en versgemalen peper.

3. Citruspartjes voorbereiden:

  1. Snijd de schil en het witte vlies van de sinaasappel en haal de partjes voorzichtig uit de vruchtvleesmembranen.
  2. Zet de partjes apart voor garnering.

4. Opmaak:

  1. Haal de gekoelde coquilles uit de koelkast en besprenkel ze licht met de citrusvinaigrette.
  2. Garneer met enkele sinaasappelpartjes, granaatappelpitjes en microgreens.
  3. Rasp een klein beetje citroenschil over het gerecht voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print