Carpaccio van Tonijn met limoendressing

Carpaccio van Tonijn met limoendressing

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 400 g verse tonijnfilet, in dunne plakjes gesneden
  • 2 el olijfolie van goede kwaliteit
  • 1 limoen (sap en rasp)
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 el kappertjes, fijngehakt
  • Een handvol rucola
  • 2 el parmezaanse kaas, geschaafd
  • 1 el verse koriander, fijngehakt (optioneel)
  • Dunne schijfjes radijs (voor garnering)
Bereidingswijze:
  1. Voorbereiden van de tonijn: Leg de dunne plakjes tonijn op een groot bord of serveerschaal. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar licht overlappen voor een mooie presentatie.
  2. Limoendressing maken: Meng in een kleine kom de olijfolie met het sap en de rasp van de limoen. Voeg een snufje zout en versgemalen zwarte peper toe en roer goed door.
  3. Opmaak van de carpaccio: Besprenkel de tonijnplakjes gelijkmatig met de limoendressing. Strooi de fijngehakte kappertjes over de tonijn.
  4. Garneren: Verdeel de rucola over de tonijn en voeg de geschaafde parmezaanse kaas toe. Garneer het geheel met dunne schijfjes radijs en eventueel verse koriander voor een frisse toets.
  5. Serveren: Serveer het gerecht direct als voorgerecht, eventueel met een stukje vers brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print