Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Carpaccio van Tonijn met Wasabimayonaise
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de tonijn carpaccio:
300 g
verse tonijnfilet (sashimi-kwaliteit)
2 eetlepels
sojasaus
1 theelepel
sesamolie
1 theelepel
limoensap
Voor de wasabimayonaise:
4 eetlepels
mayonaise
1 theelepel
wasabipasta (of naar smaak)
1 eetlepel
limoensap
Voor de garnering:
1 eetlepel
sesamzaadjes (zwart en wit)
1 bosje
microgroenten of rucola
4 partjes
citroen
1 eetlepel
olijfolie
Snufje zeezout en versgemalen peper
Bereidingswijze
1. De tonijn voorbereiden:
Zorg dat de tonijn goed gekoeld is voor gemakkelijk snijden. Snijd de tonijnfilet met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
Meng in een kom de sojasaus, sesamolie en limoensap. Bestrijk de plakjes tonijn licht met dit mengsel.
2. De wasabimayonaise maken:
Meng de mayonaise met de wasabipasta en limoensap in een klein kommetje. Proef en pas de hoeveelheid wasabi aan naar smaak.
Schep de wasabimayonaise in een spuitzak of gebruik een lepel om straks druppels of lijntjes op de carpaccio te maken.
3. De carpaccio opmaken:
Verdeel de tonijnplakjes gelijkmatig over 4 borden.
Druppel de wasabimayonaise over de tonijn in dunne lijntjes of kleine toefjes.
Bestrooi de tonijn met een mengsel van zwarte en witte sesamzaadjes.
Garneer met microgroenten of rucola, een paar druppels olijfolie, en partjes citroen aan de zijkant.
4. Serveren:
Maak het gerecht af met een snufje zeezout en versgemalen peper.
Serveer de tonijn carpaccio direct als elegant voorgerecht
Facebook
Threads
WhatsApp
Email