Carpaccio van wild met een bessenreductie

Carpaccio van wild met een bessenreductie

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de carpaccio:
  • 200 g wildfilet (bijv. hert of ree, zeer vers)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 1 handje rucola
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
Voor de bessenreductie:
  • 100 g bosbessen (of een mix van bosvruchten)
  • 50 ml rode wijn
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

1. Wildfilet voorbereiden
  1. Wikkel de wildfilet strak in plasticfolie en leg deze in de vriezer gedurende 1 uur, zodat het vlees stevig wordt. Dit maakt het makkelijker om dunne plakjes te snijden.
2. Bessenreductie maken
  1. Doe de bosbessen, rode wijn, balsamicoazijn, honing en een snufje zout in een kleine steelpan.
  2. Laat het geheel op laag vuur zachtjes koken, tot het mengsel is ingedikt tot een stroperige saus (ongeveer 10-15 minuten). Zeef de reductie en laat afkoelen.
3. Carpaccio snijden
  1. Haal het vlees uit de vriezer en snijd het met een scherp mes in zeer dunne plakjes.
  2. Leg de plakjes op een groot bord of individuele borden.
4. Samenstellen
  1. Besprenkel de carpaccio met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  2. Voeg rucola, geschaafde Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten toe.
  3. Sprenkel de bessenreductie over de carpaccio voor een frisse, zoete smaak.

Serveren

  • Serveer direct, eventueel met knapperig brood of crostini.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print