Ceviche De Pescado

Ceviche De Pescado

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de ceviche:
    • 500 g verse witte visfilet (zoals zeebaars, tilapia of kabeljauw), in blokjes van 1-2 cm
    • 8-10 limoenen (voor het sap)
    • 1 rode ui, in dunne ringen
    • 1 rode chilipeper, fijngehakt (pas aan naar smaak)
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • Handvol verse koriander, fijngehakt
    • Zout naar smaak
  • Voor de garnering:
    • 1 gekookte zoete aardappel, in plakken
    • 1 gekookte maïskolf, in stukken
    • Optioneel: slablaadjes

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de vis:
    • Snijd de vis in gelijke blokjes en spoel ze voorzichtig af met koud water. Dep droog met keukenpapier.
  2. Marineren:
    • Doe de visblokjes in een glazen of keramische kom. Voeg het limoensap toe, zorg ervoor dat de vis volledig onder staat.
    • Voeg de rode ui, chilipeper, knoflook en zout toe. Roer voorzichtig om.
    • Laat de vis marineren in de koelkast gedurende 10-15 minuten. De vis zal door het limoensap “garen” en ondoorzichtig wit worden.
  3. Serveren:
    • Haal de gemarineerde vis uit de koelkast en schep voorzichtig om.
    • Verdeel de ceviche over serveerschalen.
    • Garneer met plakken zoete aardappel, stukken maïs en een vleugje koriander.
    • Serveer eventueel met slablaadjes als basis.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print