300 g witvisfilet (bijv. zeebaars, kabeljauw of dorade), zonder vel en graten
6-8 limoenen (sap van ongeveer 150 ml)
1 kleine rode ui, in dunne halve ringen gesneden
1 rode chilipeper, fijngesneden (zonder zaadjes voor minder pittigheid)
1 kleine komkommer, in kleine blokjes
1 avocado, in blokjes gesneden
2 el verse koriander, fijngehakt
1 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Optioneel: 1 kleine mango, in blokjes gesneden, voor een zoete twist
Bereidingswijze:
Voorbereiden van de vis:
Snijd de witvis in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
Doe de visblokjes in een kom en voeg het limoensap toe. Zorg dat de vis volledig ondergedompeld is. Laat het 15-20 minuten marineren in de koelkast. De vis zal in het zuur “garen” en wit worden.
Groenten en kruiden toevoegen:
Giet een deel van het limoensap af als je een minder zure smaak wilt behouden.
Voeg de rode ui, chilipeper, komkommer, avocado en koriander toe aan de vis.
Besprenkel met olijfolie en meng alles voorzichtig.
Op smaak brengen:
Breng de ceviche op smaak met zout en peper. Proef en voeg eventueel meer limoensap of olijfolie toe.
Serveren:
Schep de ceviche in kleine glaasjes, schaaltjes of op een groot serveerbord.
Garneer met extra korianderblaadjes en eventueel wat fijngesneden mango voor een zoete noot.
Serveer direct met tortilla chips, krokant brood of als het is met een frisse salade.