Ceviche van Witvis

Ceviche van Witvis

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 300 g witvisfilet (bijv. zeebaars, kabeljauw of dorade), zonder vel en graten
  • 6-8 limoenen (sap van ongeveer 150 ml)
  • 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen gesneden
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden (zonder zaadjes voor minder pittigheid)
  • 1 kleine komkommer, in kleine blokjes
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1 kleine mango, in blokjes gesneden, voor een zoete twist

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de vis:
    • Snijd de witvis in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
    • Doe de visblokjes in een kom en voeg het limoensap toe. Zorg dat de vis volledig ondergedompeld is. Laat het 15-20 minuten marineren in de koelkast. De vis zal in het zuur “garen” en wit worden.
  2. Groenten en kruiden toevoegen:
    • Giet een deel van het limoensap af als je een minder zure smaak wilt behouden.
    • Voeg de rode ui, chilipeper, komkommer, avocado en koriander toe aan de vis.
    • Besprenkel met olijfolie en meng alles voorzichtig.
  3. Op smaak brengen:
    • Breng de ceviche op smaak met zout en peper. Proef en voeg eventueel meer limoensap of olijfolie toe.
  4. Serveren:
    • Schep de ceviche in kleine glaasjes, schaaltjes of op een groot serveerbord.
    • Garneer met extra korianderblaadjes en eventueel wat fijngesneden mango voor een zoete noot.
    • Serveer direct met tortilla chips, krokant brood of als het is met een frisse salade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print