Breng het water aan de kook en voeg de chai-theezakjes toe. Voeg suiker, kardemom, en gember toe. Laat dit 5-7 minuten zachtjes koken. Haal de theezakjes eruit en laat de siroop afkoelen.
Klop de Mascarpone Crème
Klop de slagroom tot zachte pieken. Klop in een aparte kom de mascarpone, poedersuiker, en vanille-extract samen tot een glad mengsel. Spatel voorzichtig de slagroom door de mascarpone.
Dompel de Lange Vingers
Doop de lange vingers kort in de afgekoelde chai siroop (wees snel, zodat ze niet te zacht worden).
Laag de Tiramisu
Begin met een laag lange vingers in een schaal. Voeg een laag mascarponecrème toe en herhaal tot alles op is. Eindig met een laag mascarponecrème.
Afwerking en Koeling
Bedek de tiramisu met plasticfolie en laat minstens 4 uur (liefst een nacht) in de koelkast opstijven.
Garneren en Serveren
Bestrooi voor het serveren met gemalen kaneel en cacaopoeder. Voeg eventueel stukjes gekonfijte gember toe voor een pittige bite.