Chai Tiramisu met Kardemom en Gember

Chai Tiramisu met Kardemom en Gember

Ingrediënten voor 6 personen:

Voor de Chai Siroop:
  • 500 ml water
  • 3 chai-theezakjes of 3 el losse chai-thee
  • 4 el suiker
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl gemalen gember
Voor de Mascarpone Crème:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 3 el poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
Overige Ingrediënten:
  • 200 g lange vingers (ladyfingers)
  • 2 el amandellikeur (optioneel)
  • Gemalen kaneel en cacaopoeder, voor garnering
  • Gekonfijte gember, fijngehakt (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Maak de Chai Siroop
    • Breng het water aan de kook en voeg de chai-theezakjes toe. Voeg suiker, kardemom, en gember toe. Laat dit 5-7 minuten zachtjes koken. Haal de theezakjes eruit en laat de siroop afkoelen.
  2. Klop de Mascarpone Crème
    • Klop de slagroom tot zachte pieken. Klop in een aparte kom de mascarpone, poedersuiker, en vanille-extract samen tot een glad mengsel. Spatel voorzichtig de slagroom door de mascarpone.
  3. Dompel de Lange Vingers
    • Doop de lange vingers kort in de afgekoelde chai siroop (wees snel, zodat ze niet te zacht worden).
  4. Laag de Tiramisu
    • Begin met een laag lange vingers in een schaal. Voeg een laag mascarponecrème toe en herhaal tot alles op is. Eindig met een laag mascarponecrème.
  5. Afwerking en Koeling
    • Bedek de tiramisu met plasticfolie en laat minstens 4 uur (liefst een nacht) in de koelkast opstijven.
  6. Garneren en Serveren
    • Bestrooi voor het serveren met gemalen kaneel en cacaopoeder. Voeg eventueel stukjes gekonfijte gember toe voor een pittige bite.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print