Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Chili Cheese Cornbread
Ingrediënten
(voor een bakvorm van 20×20 cm):
150 g maïsmeel (cornmeal)
100 g bloem
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl suiker
200 ml karnemelk
2 eieren
50 g gesmolten boter (plus extra voor invetten)
1 rode chilipeper, fijngehakt
100 g geraspte cheddar
1 lente-ui, fijngesneden (optioneel)
Bereidingswijze
:
Voorbereiding
:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet de bakvorm licht in met boter of bekleed deze met bakpapier.
Droge ingrediënten mengen
:
Meng in een grote kom het maïsmeel, bloem, bakpoeder, zout en suiker.
Natte ingrediënten mengen
:
Klop in een aparte kom de karnemelk, eieren en gesmolten boter samen.
Beslag maken
:
Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer voorzichtig tot alles net gemengd is.
Spatel de chilipeper, geraspte cheddar en lente-ui door het beslag.
Bakken
:
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak het cornbread 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt en de bovenkant goudbruin is.
Serveren
:
Laat het cornbread iets afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
Serveer warm of op kamertemperatuur, eventueel met boter of een pittige dipsaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email