Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Chimichurri-soep met courgette en bonen
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 courgettes
(in blokjes gesneden)
1 blik witte bonen
(400 g, uitgelekt en afgespoeld)
1 ui
, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 liter groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel chilivlokken
(optioneel, voor wat pit)
Zout en peper
naar smaak
Voor de chimichurri-saus:
1 bosje verse peterselie
(grof gehakt)
1 bosje verse koriander
(optioneel, grof gehakt)
1 teentje knoflook
2 eetlepels rode wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel chilivlokken
Zout en peper
naar smaak
Bereiding:
Maak de chimichurri-saus
Doe de peterselie, koriander, knoflook, rode wijnazijn, olijfolie en chilivlokken in een keukenmachine of vijzel.
Maal fijn tot een grove saus. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
Fruit de ui en knoflook
Verhit olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui 3-4 minuten tot deze zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Courgette toevoegen
Voeg de blokjes courgette toe aan de pan en bak ze kort mee, zodat ze licht beginnen te kleuren.
Bouillon en kruiden
Schenk de groentebouillon in de pan en voeg de oregano en chilivlokken toe.
Breng aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de courgette gaar is.
Bonen toevoegen
Voeg de witte bonen toe en laat nog 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren
Schep de soep in kommen. Besprenkel met de chimichurri-saus en garneer eventueel met extra peterselie of een snufje chilivlokken.
Serveer met knapperig brood voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email