Chimichurri-soep met courgette en bonen

Chimichurri-soep met courgette en bonen

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 courgettes (in blokjes gesneden)
  • 1 blik witte bonen (400 g, uitgelekt en afgespoeld)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel, voor wat pit)
  • Zout en peper naar smaak
Voor de chimichurri-saus:
  • 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)
  • 1 bosje verse koriander (optioneel, grof gehakt)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Maak de chimichurri-saus
    • Doe de peterselie, koriander, knoflook, rode wijnazijn, olijfolie en chilivlokken in een keukenmachine of vijzel.
    • Maal fijn tot een grove saus. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  2. Fruit de ui en knoflook
    • Verhit olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui 3-4 minuten tot deze zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  3. Courgette toevoegen
    • Voeg de blokjes courgette toe aan de pan en bak ze kort mee, zodat ze licht beginnen te kleuren.
  4. Bouillon en kruiden
    • Schenk de groentebouillon in de pan en voeg de oregano en chilivlokken toe.
    • Breng aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de courgette gaar is.
  5. Bonen toevoegen
    • Voeg de witte bonen toe en laat nog 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren
    • Schep de soep in kommen. Besprenkel met de chimichurri-saus en garneer eventueel met extra peterselie of een snufje chilivlokken.
    • Serveer met knapperig brood voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print