Chinese hot and sour soep

Chinese hot and sour soep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 ml kippen- of groentebouillon
  • 150 g shiitake- of champignons, in dunne plakjes
  • 100 g bamboescheuten, in reepjes
  • 100 g tofu, in blokjes gesneden
  • 1 wortel, in dunne reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk gember (2 cm), geraspt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn (of appelciderazijn)
  • 1 eetlepel maïzena, opgelost in 2 eetlepels water
  • 1 theelepel chilivlokken (pas aan naar smaak)
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 lente-ui, in dunne ringen
Voor garnering:
  • Verse koriander, fijngehakt
  • Extra chilivlokken (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Soepbasis maken
  1. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan.
  2. Voeg de champignons, bamboescheuten, wortel, knoflook en gember toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
2. Smaken toevoegen
  1. Roer de sojasaus, rijstazijn, chilivlokken en witte peper door de soep.
  2. Voeg de tofu toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
3. Binden en ei toevoegen
  1. Roer de maïzena-oplossing door de soep om deze licht te binden.
  2. Giet het losgeklopte ei langzaam in de soep terwijl je roert, zodat er dunne slierten ontstaan.
4. Afwerking
  1. Roer de sesamolie door de soep en proef om de balans van zuur en pittig aan te passen.
  2. Serveer de soep in kommen en garneer met lente-ui en verse koriander.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print