Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Chinese hot and sour soep
Ingrediënten voor 4 personen:
750 ml kippen- of groentebouillon
150 g shiitake- of champignons
, in dunne plakjes
100 g bamboescheuten
, in reepjes
100 g tofu
, in blokjes gesneden
1 wortel
, in dunne reepjes gesneden
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 stuk gember (2 cm)
, geraspt
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
(of appelciderazijn)
1 eetlepel maïzena
, opgelost in 2 eetlepels water
1 theelepel chilivlokken
(pas aan naar smaak)
1 theelepel witte peper
1 ei
, losgeklopt
1 eetlepel sesamolie
1 lente-ui
, in dunne ringen
Voor garnering:
Verse koriander
, fijngehakt
Extra chilivlokken
(optioneel)
Bereidingswijze:
1. Soepbasis maken
Breng de bouillon aan de kook in een grote pan.
Voeg de champignons, bamboescheuten, wortel, knoflook en gember toe en laat
10 minuten
zachtjes koken.
2. Smaken toevoegen
Roer de sojasaus, rijstazijn, chilivlokken en witte peper door de soep.
Voeg de tofu toe en laat nog
5 minuten
zachtjes koken.
3. Binden en ei toevoegen
Roer de maïzena-oplossing door de soep om deze licht te binden.
Giet het losgeklopte ei langzaam in de soep terwijl je roert, zodat er dunne slierten ontstaan.
4. Afwerking
Roer de sesamolie door de soep en proef om de balans van zuur en pittig aan te passen.
Serveer de soep in kommen en garneer met lente-ui en verse koriander.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email