Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Chorizospiesjes met druiven en balsamico
Ingrediƫnten voor 4 personen:
12 plakjes chorizo
(gebruik een dikke chorizo die in plakjes kan worden gesneden)
24 druiven
(bij voorkeur rode of zwarte)
12 kleine blokjes manchego-kaas
(optioneel)
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel honing
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel verse tijmblaadjes
(optioneel)
12 houten spiesjes
Bereidingswijze:
1. Voorbereiden
Snijd de chorizo in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Was de druiven en dep ze droog.
Als je kaas gebruikt, snijd deze in blokjes van ongeveer dezelfde grootte als de chorizo.
2. Spiesjes maken
Rijg op elk spiesje een plakje chorizo, gevolgd door een druif en eventueel een blokje kaas. Herhaal dit totdat de spiesjes gevuld zijn.
3. Saus maken
Meng in een kleine kom de balsamicoazijn, honing, olijfolie en tijmblaadjes.
Bestrijk de spiesjes licht met dit mengsel, maar houd wat over voor het serveren.
4. Spiesjes bakken
Verhit een grillpan op middelhoog vuur of gebruik een barbecue.
Grill de spiesjes
2-3 minuten
aan elke kant, totdat de chorizo licht krokant is en de druiven beginnen te karamelliseren.
5. Serveren
Schik de spiesjes op een serveerschaal en besprenkel met de resterende balsamicosaus.
Garneer eventueel met extra tijmblaadjes voor een frisse uitstraling.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email