Citroensap of azijn (2 eetlepels, voor zuurtegraad)
Verse peterselie of dille (voor garnering)
De gehaktballen:
Gehakt (300 gram, bij voorkeur gemengd varkens- en rundvlees)
Rijst (2 eetlepels, gewassen)
Ei (1)
Ui (1 kleine, fijngehakt)
Zout en peper (naar smaak)
Verse peterselie (1 eetlepel, fijngehakt)
Bereidingswijze:
Maak de gehaktballen: Meng het gehakt met de gewassen rijst, het ei, fijngehakte ui, zout, peper, en de peterselie. Vorm kleine gehaktballen ter grootte van een walnoot en leg ze opzij.
Kook de groenten: Breng de runderbouillon aan de kook en voeg de gesneden wortelen, ui, selderij, paprika, en tomaten toe. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht worden.
Voeg de gehaktballen toe: Voeg voorzichtig de gehaktballen één voor één toe aan de soep. Laat de soep nog eens 20-25 minuten koken tot de gehaktballen en rijst volledig gaar zijn.
Breng op smaak: Voeg zout, peper, en citroensap of azijn toe naar smaak om de soep een licht zure smaak te geven.
Serveren: Garneer de soep met verse peterselie of dille en serveer warm.