Clam chowder

Clam chowder

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g verse mosselen (of 300 g mosselvlees uit blik)
  • 150 g spekblokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 2 middelgrote aardappelen, in kleine blokjes
  • 500 ml visbouillon
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse peterselie, ter garnering

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de mosselen
    • Als je verse mosselen gebruikt, spoel ze goed af en controleer op beschadigde schelpen. Stoom ze in een pan met een beetje water tot ze opengaan (ongeveer 5 minuten). Haal het mosselvlees uit de schelpen en bewaar het vocht.
    • Als je mosselvlees uit blik gebruikt, bewaar het vocht uit het blik.
  2. Bakken van spek en groenten
    • Verhit een grote pan en bak de spekblokjes krokant. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
    • Voeg de boter toe aan de pan en fruit hierin de ui, knoflook en bleekselderij tot ze zacht zijn.
  3. Soepbasis maken
    • Strooi de bloem over de groenten en roer goed door. Dit helpt de soep te binden.
    • Giet geleidelijk de visbouillon, melk en slagroom erbij terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
    • Voeg de aardappelblokjes, laurierblad en tijm toe. Laat de soep ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen gaar zijn.
  4. Mosselen en spek toevoegen
    • Voeg het mosselvlees, het mosselvocht (gezeefd) en de krokante spekjes toe aan de soep. Warm alles nog even goed door, maar laat het niet koken om schiften te voorkomen.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren
    • Schep de clam chowder in kommen en garneer met verse peterselie. Serveer met knapperig brood of crackers.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print