Coconut Cream Pie

Coconut Cream Pie

Ingrediƫnten voor 8-10 personen:

Voor de taartbodem:
  • 200 g digestive biscuits of zandkoekjes (fijn verkruimeld)
  • 100 g ongezouten boter (gesmolten)
Voor de kokosvulling:
  • 500 ml volle melk
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g suiker
  • 3 eidooiers
  • 40 g maizena
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 g geraspte kokos (ongezoet)
Voor de topping:
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 50 g geroosterde kokosvlokken

Bereidingswijze

1. De bodem maken:

  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of met een deegroller.
  2. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter tot een nat zandmengsel.
  3. Druk het mengsel stevig aan in een ingevette taartvorm (20-24 cm) en zet de vorm 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

2. De kokosvulling bereiden:

  1. Breng de volle melk en kokosmelk in een steelpan aan de kook op middelhoog vuur.
  2. Klop in een aparte kom de eidooiers met de suiker en maizena tot een glad mengsel.
  3. Voeg een beetje warme melk toe aan het eidooiermengsel om te temperen en giet het daarna terug in de pan.
  4. Kook het mengsel op laag vuur en blijf roeren tot het dikker wordt. Haal van het vuur en roer de vanille-extract en geraspte kokos erdoor.
  5. Laat de vulling iets afkoelen en giet deze dan in de afgekoelde taartbodem. Strijk glad met een spatel en zet 2-3 uur in de koelkast om op te stijven.

3. De slagroomtopping maken:

  1. Klop de koude slagroom met de poedersuiker tot zachte pieken.
  2. Verdeel de slagroom over de opgesteven kokosvulling.

4. De taart afwerken:

  1. Garneer de taart met geroosterde kokosvlokken voor een knapperige en decoratieve finishing touch.
  2. Snijd in mooie punten en serveer gekoeld.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print