Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Coq au Vin
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de kip:
1 hele kip (in stukken gesneden) of 4-6 kipdelen
150 g spekblokjes (lardons)
200 g champignons, in kwarten
150 g zilveruitjes (gepeld, vers of uit pot)
2 el bloem
2 el olijfolie
2 el boter
Zout en peper naar smaak
Voor de saus:
500 ml droge rode wijn
250 ml kippenbouillon
2 el tomatenpuree
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 laurierblad
2 takjes tijm
1 wortel, in schijfjes
1 stengel bleekselderij, in stukjes
Voor garnering:
Verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze:
Kip bereiden:
Kruid de kipstukken met zout en peper en bestuif licht met bloem.
Verhit de olijfolie en boter in een grote braadpan en bak de kipdelen goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
Sausbasis maken:
Voeg de spekblokjes toe aan de pan en bak ze krokant.
Voeg de champignons en zilveruitjes toe en bak kort mee. Haal alles uit de pan en zet apart.
Fruit de wortel, bleekselderij en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut.
Kip stoven:
Blus de pan af met rode wijn en voeg de kippenbouillon toe.
Voeg laurier, tijm en de gebakken kipstukken toe.
Breng aan de kook, dek af en laat 1,5 uur zachtjes sudderen op laag vuur.
Finale samenstellen:
Voeg de spekblokjes, champignons en zilveruitjes terug in de pan. Laat nog 10-15 minuten sudderen zonder deksel zodat de saus iets indikt.
Serveren:
Haal de laurier en tijm eruit. Schep de Coq au Vin in diepe borden.
Garneer met verse peterselie en serveer met knapperig brood, aardappelpuree of rijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email