Coquilles met bloemkoolcrème en spek

Coquilles met bloemkoolcrème en spek

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de coquilles:
  • 12 coquilles (3 per persoon)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de bloemkoolcrème:
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden
  • 100 ml slagroom
  • 25 g boter
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de garnering:
  • 4 plakjes ontbijtspek of pancetta
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
  • 1 theelepel citroenzest (optioneel, voor een frisse touch)

Bereidingswijze:

  1. Bloemkoolcrème maken
    • Kook de bloemkoolroosjes in gezouten water tot ze zacht zijn (ongeveer 10 minuten).
    • Giet af en blend de bloemkool samen met de slagroom en boter tot een gladde crème. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
  2. Spek krokant bakken
    • Verhit een droge koekenpan en bak het spek op middelhoog vuur tot het knapperig is.
    • Laat uitlekken op keukenpapier en breek in kleinere stukjes zodra het is afgekoeld.
  3. Coquilles bereiden
    • Dep de coquilles goed droog met keukenpapier en bestrooi licht met zout en peper.
    • Verhit de olijfolie en boter in een hete koekenpan.
    • Bak de coquilles ongeveer 1-2 minuten per kant, totdat ze een mooie goudbruine korst hebben maar nog zacht van binnen zijn.
  4. Borden opmaken
    • Schep een mooie cirkel van de bloemkoolcrème op elk bord.
    • Plaats drie coquilles op de crème.
    • Garneer met stukjes krokant spek, fijngesneden bieslook en eventueel wat citroenzest voor een frisse afwerking.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print