Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Coquilles met bloemkoolcrème en spek
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de coquilles:
12 coquilles
(3 per persoon)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel boter
Zout en peper
, naar smaak
Voor de bloemkoolcrème:
1 kleine bloemkool
, in roosjes gesneden
100 ml slagroom
25 g boter
Zout en peper
, naar smaak
Voor de garnering:
4 plakjes ontbijtspek
of pancetta
1 eetlepel bieslook
, fijngehakt
1 theelepel citroenzest
(optioneel, voor een frisse touch)
Bereidingswijze:
Bloemkoolcrème maken
Kook de bloemkoolroosjes in gezouten water tot ze zacht zijn (ongeveer 10 minuten).
Giet af en blend de bloemkool samen met de slagroom en boter tot een gladde crème. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
Spek krokant bakken
Verhit een droge koekenpan en bak het spek op middelhoog vuur tot het knapperig is.
Laat uitlekken op keukenpapier en breek in kleinere stukjes zodra het is afgekoeld.
Coquilles bereiden
Dep de coquilles goed droog met keukenpapier en bestrooi licht met zout en peper.
Verhit de olijfolie en boter in een hete koekenpan.
Bak de coquilles ongeveer
1-2 minuten per kant
, totdat ze een mooie goudbruine korst hebben maar nog zacht van binnen zijn.
Borden opmaken
Schep een mooie cirkel van de bloemkoolcrème op elk bord.
Plaats drie coquilles op de crème.
Garneer met stukjes krokant spek, fijngesneden bieslook en eventueel wat citroenzest voor een frisse afwerking.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email