1 handvol verse basilicumblaadjes (plus extra voor garnering)
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout (naar smaak)
1 eetlepel citroensap (optioneel, voor een frisse toets)
Bereidingswijze:
Groenten bakken:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de courgetteplakjes toe en bak 5 minuten mee.
Bouillon toevoegen:
Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot de courgette helemaal zacht is.
Basilicum toevoegen:
Haal de pan van het vuur en voeg de basilicumblaadjes toe. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
Romigheid toevoegen:
Roer de kookroom door de soep (indien gebruikt) en breng op smaak met peper, zout en eventueel een scheutje citroensap.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met enkele basilicumblaadjes en een druppeltje olijfolie. Serveer warm met een stukje knapperig brood.