Courgette-Basilicumsoep

Courgette-Basilicumsoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 courgettes (in plakjes gesneden)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom (optioneel voor extra romigheid)
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes (plus extra voor garnering)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout (naar smaak)
  • 1 eetlepel citroensap (optioneel, voor een frisse toets)

Bereidingswijze:

  1. Groenten bakken: Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de courgetteplakjes toe en bak 5 minuten mee.
  2. Bouillon toevoegen: Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot de courgette helemaal zacht is.
  3. Basilicum toevoegen: Haal de pan van het vuur en voeg de basilicumblaadjes toe. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
  4. Romigheid toevoegen: Roer de kookroom door de soep (indien gebruikt) en breng op smaak met peper, zout en eventueel een scheutje citroensap.
  5. Serveren: Schep de soep in kommen en garneer met enkele basilicumblaadjes en een druppeltje olijfolie. Serveer warm met een stukje knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print