Courgette-Ricottasoep met Basilicum

Courgette-Ricottasoep met Basilicum

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 g ricotta
  • 1 handje verse basilicumblaadjes, plus extra voor garnering
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Extra ricotta, een klein schepje per kom
  • Olijfolie, voor een subtiele afwerking
  • Een blaadje basilicum

Bereidingswijze:

1. Groenten bakken
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de courgetteblokjes toe en bak deze 5-7 minuten, totdat ze beginnen te verzachten.
2. Bouillon toevoegen
  1. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
  2. Laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken, totdat de courgette volledig gaar is.
3. Pureren
  1. Voeg de basilicumblaadjes toe aan de soep en pureer deze met een staafmixer of blender tot een gladde textuur.
  2. Roer de ricotta door de soep en verwarm deze kort zonder te laten koken.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met een extra schepje ricotta, een druppel olijfolie en een blaadje basilicum.
  2. Serveer warm met knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print