Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Courgette-Ricottasoep met Basilicum
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 courgettes
, in blokjes
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
750 ml groentebouillon
100 g ricotta
1 handje verse basilicumblaadjes
, plus extra voor garnering
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Extra ricotta
, een klein schepje per kom
Olijfolie
, voor een subtiele afwerking
Een blaadje basilicum
Bereidingswijze:
1. Groenten bakken
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.
Voeg de courgetteblokjes toe en bak deze
5-7 minuten
, totdat ze beginnen te verzachten.
2. Bouillon toevoegen
Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
Laat de soep
10-15 minuten
zachtjes koken, totdat de courgette volledig gaar is.
3. Pureren
Voeg de basilicumblaadjes toe aan de soep en pureer deze met een staafmixer of blender tot een gladde textuur.
Roer de ricotta door de soep en verwarm deze kort zonder te laten koken.
Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met een extra schepje ricotta, een druppel olijfolie en een blaadje basilicum.
Serveer warm met knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email