Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Courgettesalade met Citroen en Pistachenoten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 middelgrote courgettes
1 citroen (sap en rasp)
2 el extra vierge olijfolie
50 g pistachenoten, grof gehakt
30 g Parmezaanse kaas, geschaafd (optioneel)
Verse muntblaadjes, fijngehakt (ongeveer 10-12 blaadjes)
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
:
Voorbereiding van de courgette
:
Was de courgettes en snijd de uiteinden eraf.
Gebruik een dunschiller of mandoline om lange, dunne linten van de courgette te maken.
Salade samenstellen
:
Leg de courgettelinten in een grote schaal of op een serveerbord.
Besprenkel met citroensap, citroenrasp en olijfolie.
Bestrooi met een snufje zout en peper, en meng voorzichtig zodat de courgettelinten gelijkmatig bedekt zijn.
Afwerking
:
Strooi de gehakte pistachenoten over de salade.
Voeg de geschaafde Parmezaanse kaas en fijngehakte muntblaadjes toe.
Maak het gerecht af met een extra scheutje olijfolie en wat extra citroenrasp voor een frisse smaak.
Serveren
:
Serveer de salade direct als voorgerecht of bijgerecht bij een zomerse maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email