Courgettesalade met Citroen en Pistachenoten

Courgettesalade met Citroen en Pistachenoten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 50 g pistachenoten, grof gehakt
  • 30 g Parmezaanse kaas, geschaafd (optioneel)
  • Verse muntblaadjes, fijngehakt (ongeveer 10-12 blaadjes)
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de courgette:
    • Was de courgettes en snijd de uiteinden eraf.
    • Gebruik een dunschiller of mandoline om lange, dunne linten van de courgette te maken.
  2. Salade samenstellen:
    • Leg de courgettelinten in een grote schaal of op een serveerbord.
    • Besprenkel met citroensap, citroenrasp en olijfolie.
    • Bestrooi met een snufje zout en peper, en meng voorzichtig zodat de courgettelinten gelijkmatig bedekt zijn.
  3. Afwerking:
    • Strooi de gehakte pistachenoten over de salade.
    • Voeg de geschaafde Parmezaanse kaas en fijngehakte muntblaadjes toe.
    • Maak het gerecht af met een extra scheutje olijfolie en wat extra citroenrasp voor een frisse smaak.
  4. Serveren:
    • Serveer de salade direct als voorgerecht of bijgerecht bij een zomerse maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print