Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Coxinha (Braziliaanse Kipkroketjes)
Ingrediënten voor 12-15 stuks:
Voor het deeg
:
500 ml kippenbouillon
250 g bloem
2 el boter
Een snufje zout
Voor de vulling
:
300 g gekookte kip, fijngesneden of gescheurd
1 kleine ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el tomatenpuree
1 el olijfolie
2 el fijngehakte peterselie
Zout en peper naar smaak
Voor het paneren
:
2 eieren, losgeklopt
150 g paneermeel
Plantaardige olie, voor frituren
Bereidingswijze
:
Vulling bereiden
:
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de gekookte kip, tomatenpuree, peterselie, zout en peper toe. Roer goed door en laat 2-3 minuten sudderen.
Laat de vulling afkoelen.
Deeg maken
:
Breng de kippenbouillon, boter en zout aan de kook in een pan.
Voeg de bloem in één keer toe en roer krachtig met een houten lepel tot het deeg samenkomt en van de zijkanten van de pan loslaat.
Laat het deeg iets afkoelen en kneed het vervolgens tot het soepel is.
Coxinha vormen
:
Neem een klein stukje deeg (ongeveer een eetlepel) en rol het tot een bal.
Maak een kuiltje in het midden, vul met een theelepel kipvulling en sluit het deeg. Vorm het in een druppelvorm.
Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.
Paneren
:
Haal de coxinha door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
Frituren
:
Verhit plantaardige olie in een diepe pan tot 180°C.
Frituur de coxinha in kleine porties 3-4 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveren
:
Serveer warm, eventueel met een pittige chilisaus of aioli.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email