Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Crêpes met Nutella en Banaan
Ingrediënten voor 8-10 stuks:
Voor de crêpes:
250 g
bloem
2 eetlepels
suiker
4 eieren
500 ml
melk
2 eetlepels
gesmolten boter (plus extra om te bakken)
Snufje zout
1 theelepel vanille-extract
Voor de vulling en garnering:
Nutella
(naar smaak)
2-3 rijpe bananen
(in plakjes gesneden)
Poedersuiker
Optioneel: gehakte hazelnoten, chocoladesaus of extra banaan voor decoratie
Bereidingswijze:
1. Crêpebeslag maken:
Zeef de bloem in een grote kom en voeg de suiker en het zout toe.
Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe.
Giet langzaam de melk erbij terwijl je met een garde klopt om klontjes te voorkomen.
Voeg het vanille-extract en de gesmolten boter toe en mix tot een glad beslag.
Laat het beslag
15-20 minuten rusten
. Dit zorgt voor luchtigere crêpes.
2. Crêpes bakken:
Verhit een kleine koekenpan of crêpepan op middelhoog vuur en vet deze licht in met boter.
Giet een dun laagje beslag in de pan (ongeveer 1 kleine soeplepel) en draai de pan snel rond zodat het beslag gelijkmatig verspreid wordt.
Bak de crêpe
1-2 minuten
tot de onderkant goudbruin is. Draai de crêpe om en bak nog
30 seconden
.
Herhaal dit met de rest van het beslag en stapel de crêpes op een bord.
3. Crêpes vullen en serveren:
Besmeer elke crêpe met een royale laag
Nutella
terwijl deze nog warm is.
Leg plakjes banaan op de helft van de crêpe en vouw deze dubbel of rol hem op.
Bestuif de gevulde crêpes met poedersuiker en garneer met extra banaan, gehakte hazelnoten of een drizzle van chocoladesaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email