Crostini Met Avocado En Tomatensalsa

Crostini Met Avocado En Tomatensalsa

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de crostini:
    • 1 stokbrood, in dunne plakjes gesneden
    • 2 el olijfolie
    • Snufje zout
  • Voor de avocado:
    • 2 rijpe avocado’s
    • 1 tl citroensap
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de tomatensalsa:
    • 4 rijpe tomaten, in kleine blokjes gesneden
    • 1 kleine rode ui, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 el olijfolie
    • 1 tl balsamicoazijn
    • Handvol verse koriander of basilicum, fijngehakt
    • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Crostini maken:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat en bestrijk lichtjes met olijfolie.
    • Bestrooi met een snufje zout en bak 8-10 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  2. Avocadomengsel bereiden:
    • Prak de avocado’s in een kom tot een gladde puree.
    • Voeg citroensap, zout en peper toe en meng goed.
  3. Tomatensalsa maken:
    • Meng in een kom de tomatenblokjes, rode ui, knoflook, olijfolie, balsamicoazijn en verse koriander of basilicum.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  4. Crostini samenstellen:
    • Bestrijk de crostini met een laagje avocadopuree.
    • Voeg een lepel tomatensalsa toe bovenop de avocado.
  5. Serveren:
    • Leg de crostini op een serveerschaal en garneer eventueel met extra verse kruiden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print