Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Cullen Skink (Schotse Gerookte Vissoep)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
300 g gerookte schelvisfilet (haddock)
500 ml melk
500 ml water
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 middelgrote aardappelen, geschild en in kleine blokjes
2 eetlepels boter
1 laurierblad
1/2 theelepel witte peper
Zout naar smaak
Garnering:
Verse peterselie, fijngehakt
Een klontje boter (optioneel)
Bereiding:
Vis pocheren:
Leg de gerookte schelvis in een pan en voeg de melk, water en het laurierblad toe.
Breng zachtjes aan de kook, zet het vuur lager en laat de vis 5 minuten pocheren.
Haal de vis voorzichtig uit de pan, verwijder eventuele graten en vlok het vlees. Bewaar de pocheervloeistof.
Aromatische basis maken:
Verhit de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui toe en fruit deze tot hij zacht en glazig is (ongeveer 3 minuten).
Aardappelen koken:
Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan met ui en roer goed.
Giet de pocheervloeistof erbij en breng aan de kook.
Laat 10-15 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen gaar zijn.
Soep pureren en vis toevoegen:
Pureer een deel van de soep met een staafmixer of gebruik een lepel om een paar aardappelen te pletten. Dit maakt de soep dikker.
Voeg de vlokken vis toe en roer voorzichtig door.
Op smaak brengen:
Voeg witte peper en zout naar smaak toe.
Verwarm de soep nog enkele minuten zonder te koken.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie en eventueel een klontje boter.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email