Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Eendenborst met Kersen-Balsamicosaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de eendenborst:
4 eendenborstfilets (ca. 200 g per stuk)
Zout en versgemalen peper
1 el olijfolie
Voor de kersen-balsamicosaus:
200 g kersen (vers of diepvries, ontpit)
100 ml balsamicoazijn
100 ml rode wijn
1 el honing
1 sjalot, fijngehakt
1 el boter (om de saus te binden)
Zout en peper naar smaak
Bijgerechten:
800 g geroosterde aardappelen
400 g gesauteerde asperges
Bereidingswijze:
Eendenborst voorbereiden:
Laat de eendenborstfilets 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Snijd de vetkant kruislings in zonder het vlees te raken. Wrijf in met zout en peper.
Eendenborst bakken:
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur.
Leg de eendenborst met de vetkant naar beneden in de pan en bak 6-8 minuten tot het vet krokant is.
Draai de filets om en bak nog 2-3 minuten voor een rosé binnenkant.
Haal uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
Kersen-balsamicosaus maken:
Gebruik dezelfde pan en fruit de sjalot tot glazig.
Voeg de balsamicoazijn en rode wijn toe en laat inkoken tot ongeveer de helft.
Voeg de kersen en honing toe en laat nog enkele minuten zachtjes koken.
Monteer de saus met een klontje boter en breng op smaak met zout en peper.
Bijgerechten klaarmaken:
Rooster de aardappelen in de oven met olijfolie, zout en peper gedurende 25 minuten op 200°C.
Sauteer de asperges kort in olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes en leg ze op een bord.
Lepel de kersen-balsamicosaus over het vlees.
Serveer met geroosterde aardappelen en gesauteerde asperges.
Garneer met verse tijm en enkele kersen voor een verfijnde presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email