Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de eendenborstfilet:
4 eendenborstfilets (ca. 200 g per stuk)
Zout en versgemalen peper
1 el olijfolie
Voor de sinaasappelsaus:
1 sjalot, fijngehakt
200 ml sinaasappelsap (vers geperst)
100 ml witte wijn
1 el honing
1 tl sinaasappelzest
1 el boter (om de saus te binden)
Zout en peper naar smaak
Bijgerechten:
800 g aardappelpuree
400 g gekarameliseerde wortelen
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Laat de eendenborstfilets 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Snijd de vetkant kruislings in zonder het vlees te raken. Kruid met zout en peper.
Eendenborst bakken:
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur.
Leg de eendenborstfilets met de vetkant naar beneden in de pan en bak 6-8 minuten tot het vet goudbruin en krokant is.
Draai de filets om en bak nog 2-3 minuten voor een rosé binnenkant.
Haal uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
Sinaasappelsaus maken:
Gebruik dezelfde pan en fruit de sjalot in het achtergebleven vet tot glazig.
Voeg sinaasappelsap, witte wijn en honing toe. Laat inkoken tot de helft.
Roer de sinaasappelzest erdoor en monteer met boter voor een glanzende textuur.
Breng op smaak met zout en peper.
Bijgerechten klaarmaken:
Bereid de aardappelpuree volgens je favoriete recept.
Bak de wortelen in een koekenpan met een beetje boter en suiker tot ze licht gekarameliseerd zijn.
Serveren:
Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes en leg ze op een bord.
Lepel de sinaasappelsaus eroverheen.
Serveer met een portie aardappelpuree en gekarameliseerde wortelen.
Garneer met een vleugje sinaasappelzest en verse kruiden zoals tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email