Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Egyptische molokhia-soep met koriander
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g molokhia (jute bladeren)
, vers of diepgevroren
1 liter kippen- of groentebouillon
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie of ghee
1 theelepel gemalen koriander
Zout en peper
, naar smaak
Sap van 1 citroen
Voor garnering:
Verse koriander
, fijngehakt
Gekookte kip
(optioneel), in stukken gesneden
Witte rijst
of brood, om erbij te serveren
Bereidingswijze:
1. Molokhia bereiden
Als je verse molokhia gebruikt, was de bladeren grondig en snijd ze fijn. Gebruik je diepgevroren molokhia, laat deze dan ontdooien.
Breng de bouillon aan de kook in een grote pan.
2. Kruidige basis maken
Verhit de olijfolie of ghee in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook en gemalen koriander toe en bak totdat het geurig en licht goudbruin is.
3. Soep samenstellen
Voeg het knoflook-koriandermengsel toe aan de bouillon.
Voeg de molokhia toe aan de bouillon en laat zachtjes koken gedurende
5-7 minuten
, totdat de molokhia gaar is. Roer regelmatig.
4. Afwerken
Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
Voeg eventueel gekookte kip toe voor extra vulling.
5. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander.
Serveer met witte rijst of vers brood voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email