Egyptische molokhia-soep met koriander

Egyptische molokhia-soep met koriander

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g molokhia (jute bladeren), vers of diepgevroren
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie of ghee
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • Zout en peper, naar smaak
  • Sap van 1 citroen
Voor garnering:
  • Verse koriander, fijngehakt
  • Gekookte kip (optioneel), in stukken gesneden
  • Witte rijst of brood, om erbij te serveren

Bereidingswijze:

1. Molokhia bereiden
  1. Als je verse molokhia gebruikt, was de bladeren grondig en snijd ze fijn. Gebruik je diepgevroren molokhia, laat deze dan ontdooien.
  2. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan.
2. Kruidige basis maken
  1. Verhit de olijfolie of ghee in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook en gemalen koriander toe en bak totdat het geurig en licht goudbruin is.
3. Soep samenstellen
  1. Voeg het knoflook-koriandermengsel toe aan de bouillon.
  2. Voeg de molokhia toe aan de bouillon en laat zachtjes koken gedurende 5-7 minuten, totdat de molokhia gaar is. Roer regelmatig.
4. Afwerken
  1. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
  2. Voeg eventueel gekookte kip toe voor extra vulling.
5. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander.
  2. Serveer met witte rijst of vers brood voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print