Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Fazant met Gekarameliseerde Uien en Madeira-saus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de fazant:
2 fazanten (schoongemaakt, met borst en bout intact)
2 el olijfolie
2 el boter
2 takjes tijm
Zout en versgemalen peper
Voor de gekarameliseerde uien:
2 grote uien, in dunne ringen gesneden
2 el boter
1 el suiker
1 el balsamicoazijn
Voor de Madeira-saus:
1 sjalot, fijngehakt
150 ml Madeira-wijn
150 ml wildfond
1 el tomatenpuree
1 el boter (om de saus te binden)
Zout en peper naar smaak
Bijgerechten:
800 g aardappelpuree
400 g geroosterde wortelen en pastinaak
Bereidingswijze:
Fazant bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Dep de fazanten droog en wrijf ze in met zout, peper en olijfolie.
Verhit boter in een ovenbestendige braadpan en braad de fazanten rondom goudbruin.
Voeg tijm toe en zet de pan in de oven. Rooster 25-30 minuten, bedruip regelmatig met het braadvet.
Gekarameliseerde uien maken:
Verhit boter in een koekenpan en voeg de uien toe.
Strooi suiker erover en bak 10-15 minuten op laag vuur tot de uien zacht en goudbruin zijn.
Voeg balsamicoazijn toe en roer goed door. Zet apart.
Madeira-saus maken:
Gebruik dezelfde pan als de fazant en fruit de sjalot in het achtergebleven vet.
Voeg Madeira-wijn en tomatenpuree toe en laat inkoken tot ongeveer de helft.
Voeg wildfond toe en laat opnieuw reduceren.
Monteer de saus met een klontje boter en breng op smaak met zout en peper.
Bijgerechten klaarmaken:
Bereid de aardappelpuree volgens je favoriete recept.
Rooster de wortelen en pastinaak in de oven met olijfolie, zout en peper gedurende 25 minuten op 200°C.
Serveren:
Snijd de fazant in porties (borst en bout) en leg deze op warme borden.
Schep de gekarameliseerde uien erop en lepel de Madeira-saus eroverheen.
Serveer met aardappelpuree en geroosterde groenten.
Garneer met een takje tijm voor een elegante afwerking.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email