Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Marokkaanse Vis Tagine
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de vis:
500 g stevige witvisfilets (zoals kabeljauw of heilbot)
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl kurkuma
Zout en peper naar smaak
2 el olijfolie
Voor de saus:
3 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 tomaten, geraspt
1 el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl kaneel (optioneel)
150 ml water of visbouillon
8-10 groene of paarse olijven
1 ingelegde citroen, in dunne plakjes
Zout en peper naar smaak
Voor garnering:
Verse koriander, fijngehakt
Partjes citroen
Bereidingswijze:
Vis marineren:
Meng in een kom paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout, peper en olijfolie.
Wrijf de visfilets in met dit kruidenmengsel en laat 15-20 minuten marineren.
Saus bereiden:
Verhit olijfolie in een traditionele tagine of een diepe pan.
Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de geraspte tomaten, tomatenpuree, paprikapoeder, gemberpoeder en kaneel toe. Bak 5 minuten tot de tomaten ingedikt zijn.
Voeg water of visbouillon toe, breng aan de kook en laat sudderen.
Vis en groenten toevoegen:
Plaats de visfilets bovenop de saus in de tagine.
Voeg de olijven en plakjes ingelegde citroen toe.
Dek af en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de vis gaar is.
Serveren:
Bestrooi met verse koriander.
Serveer met Marokkaanse couscous of knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email