Coq au Vin

Coq au Vin

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 kippenpoten
  • 500 ml rode wijn
  • 150 g spekblokjes
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 wortels, in schijfjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 el bloem
  • 50 g boter
  • Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
  1. Verhit de boter in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Braad de kippenpoten aan tot ze goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  2. Voeg de spekblokjes, uien en wortels toe aan de pan en bak 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten.
  3. Strooi de bloem over het mengsel en roer goed door. Giet de rode wijn in de pan en roer tot een glad mengsel ontstaat.
  4. Voeg de kip weer toe, samen met de knoflook, tijm en laurierblad. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat het gerecht op laag vuur 1,5 tot 2 uur sudderen tot de kip mals en gaar is.
  6. Serveer met aardappelpuree of knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print