Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gegrilde Ribeye met Chimichurri
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 ribeye steaks (ongeveer 250 g per stuk)
Zout en peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
Voor de chimichurri
:
1 bosje peterselie, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel rode pepervlokken (optioneel)
3 eetlepels rode wijnazijn
100 ml olijfolie
Zout naar smaak
Sap van een halve citroen (optioneel)
Bereidingswijze
:
Bereid de chimichurri
:
Meng de fijngehakte peterselie, knoflook, rode pepervlokken, rode wijnazijn en olijfolie in een kom.
Voeg zout naar smaak en eventueel citroensap toe voor extra frisheid. Laat het mengsel staan zodat de smaken kunnen mengen.
Grill de ribeye steaks
:
Bestrijk de ribeye steaks met olijfolie en bestrooi royaal met zout en peper.
Verhit een grillpan of barbecue op hoog vuur en grill de steaks 3-4 minuten per kant voor medium-rare (aanpassen naar gewenste gaarheid).
Haal de steaks van het vuur en laat ze 5 minuten rusten, afgedekt met aluminiumfolie.
Serveren
:
Serveer de gegrilde ribeye steaks met een flinke lepel chimichurri eroverheen.
Garneer met extra verse peterselie indien gewenst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email