Gegrilde Paprika Met Feta En Kruiden

Gegrilde Paprika Met Feta En Kruiden

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Rode, gele, of oranje paprika’s (3 stuks, in de lengte gehalveerd)
  • Fetakaas (100 gram, verkruimeld)
  • Olijfolie (2 eetlepels)
  • Citroensap (1 eetlepel)
  • Verse kruiden zoals peterselie en oregano (2 eetlepels, fijngehakt)
  • Knoflook (1 teentje, fijngehakt)
  • Peper en zout (naar smaak)
  • Pijnboompitten (2 eetlepels, geroosterd, optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven: Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de paprika’s: Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  3. Maak de vulling: Meng de verkruimelde fetakaas met de olijfolie, citroensap, knoflook, fijngehakte kruiden, zout en peper.
  4. Vul de paprika’s: Leg de halve paprika’s op een bakplaat en vul ze met het fetamengsel. Besprenkel ze met wat extra olijfolie.
  5. Grillen: Rooster de gevulde paprika’s in de oven gedurende 20-25 minuten, tot de paprika’s zacht zijn en de feta licht begint te kleuren.
  6. Garneren: Strooi eventueel wat geroosterde pijnboompitten over de paprika’s voor een extra crunch.
Dit gerecht is licht, vol van smaak, en perfect voor een gezond voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print