Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gegrilde Paprika Met Feta En Kruiden
Ingrediënten voor 4 personen:
Rode, gele, of oranje paprika’s
(3 stuks, in de lengte gehalveerd)
Fetakaas
(100 gram, verkruimeld)
Olijfolie
(2 eetlepels)
Citroensap
(1 eetlepel)
Verse kruiden
zoals peterselie en oregano (2 eetlepels, fijngehakt)
Knoflook
(1 teentje, fijngehakt)
Peper en zout
(naar smaak)
Pijnboompitten
(2 eetlepels, geroosterd, optioneel)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven
: Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de paprika’s
: Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Maak de vulling
: Meng de verkruimelde fetakaas met de olijfolie, citroensap, knoflook, fijngehakte kruiden, zout en peper.
Vul de paprika’s
: Leg de halve paprika’s op een bakplaat en vul ze met het fetamengsel. Besprenkel ze met wat extra olijfolie.
Grillen
: Rooster de gevulde paprika’s in de oven gedurende 20-25 minuten, tot de paprika’s zacht zijn en de feta licht begint te kleuren.
Garneren
: Strooi eventueel wat geroosterde pijnboompitten over de paprika’s voor een extra crunch.
Dit gerecht is licht, vol van smaak, en perfect voor een gezond voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email