Mini Wraprolletjes met Kip en Avocado

Mini Wraprolletjes met Kip en Avocado

Ingrediƫnten voor 12 stuks:

  • 2 grote tortilla wraps
  • 150 g gekookte of gegrilde kipfilet (in dunne reepjes)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 blaadjes kropsla (in stukjes gescheurd)
  • 2 eetlepels mayonaise of yoghurt
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper
  • 12 cocktailprikkers

Bereidingswijze

1. Avocadopuree maken

  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
  2. Prak de avocado fijn met een vork en meng met het limoensap, zout en peper.

2. Wraps voorbereiden

  1. Leg de tortilla wraps plat neer en bestrijk elk met een dun laagje mayonaise of yoghurt.
  2. Verdeel de avocadopuree gelijkmatig over de wraps.

3. Vullen en oprollen

  1. Leg de stukjes sla over de avocado-laag.
  2. Verdeel de kipreepjes gelijkmatig over de wraps.
  3. Bestrooi de kip met een beetje paprikapoeder voor extra smaak.
  4. Rol de wraps strak op.

4. Snijden

  1. Snijd elke opgerolde wrap in zes gelijke stukjes.
  2. Steek een cocktailprikker door elk stukje om de rolletjes stevig vast te zetten.

5. Serveren

  • Schik de rolletjes op een serveerschaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print