Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Erwtensoep met Ham
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g spliterwten, gewassen en afgespoeld
1 liter groentebouillon of water
250 g hamblokjes
2 rookworsten, in plakjes gesneden
2 middelgrote wortels, in blokjes
1 prei, in ringen gesneden
1 grote ui, gesnipperd
1 aardappel, geschild en in blokjes
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1 theelepel gedroogde tijm
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Verse peterselie of selderijblad
Bereiding:
Spliterwten koken:
Breng de spliterwten en bouillon aan de kook in een grote soeppan.
Schuim de soep af om overtollige onzuiverheden te verwijderen.
Voeg de laurierblaadjes en tijm toe en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
Groenten toevoegen:
Voeg de wortels, prei, ui, aardappel en bleekselderij toe aan de pan.
Laat nog eens 30-40 minuten koken, totdat de spliterwten en groenten volledig zacht zijn.
Ham en rookworst toevoegen:
Voeg de hamblokjes en plakjes rookworst toe aan de soep.
Laat nog 10-15 minuten zachtjes koken, zodat de smaken zich mengen.
Soep afwerken:
Verwijder de laurierblaadjes en proef de soep.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse peterselie of selderijblad.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email