Erwtensoep met Ham

Erwtensoep met Ham

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g spliterwten, gewassen en afgespoeld
  • 1 liter groentebouillon of water
  • 250 g hamblokjes
  • 2 rookworsten, in plakjes gesneden
  • 2 middelgrote wortels, in blokjes
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering: Verse peterselie of selderijblad

Bereiding:

  1. Spliterwten koken:
    • Breng de spliterwten en bouillon aan de kook in een grote soeppan.
    • Schuim de soep af om overtollige onzuiverheden te verwijderen.
    • Voeg de laurierblaadjes en tijm toe en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
  2. Groenten toevoegen:
    • Voeg de wortels, prei, ui, aardappel en bleekselderij toe aan de pan.
    • Laat nog eens 30-40 minuten koken, totdat de spliterwten en groenten volledig zacht zijn.
  3. Ham en rookworst toevoegen:
    • Voeg de hamblokjes en plakjes rookworst toe aan de soep.
    • Laat nog 10-15 minuten zachtjes koken, zodat de smaken zich mengen.
  4. Soep afwerken:
    • Verwijder de laurierblaadjes en proef de soep.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse peterselie of selderijblad.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print