Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Espresso-Amaretto Mousse Met Gesuikerde Amandelen
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de Mousse:
150 g pure chocolade (minstens 70% cacao), fijngehakt
2 el sterke espresso, afgekoeld
2 el amaretto
2 eieren, gescheiden
200 ml slagroom
2 el suiker
Voor de Gesuikerde Amandelen:
100 g amandelen, met vlies
50 g suiker
1 el water
Voor de Garnering:
Chocoladeschilfers (optioneel)
Extra amandelen, fijngehakt
Bereidingswijze
Maak de Gesuikerde Amandelen
Verhit de suiker en water in een pan op middelhoog vuur tot de suiker smelt en licht goudbruin begint te worden.
Voeg de amandelen toe en roer snel om ze gelijkmatig te bedekken.
Verspreid de gesuikerde amandelen op een bakplaat met bakpapier en laat afkoelen. Hak ze grof zodra ze zijn uitgehard.
Bereid de Mousse
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en laat iets afkoelen.
Meng de espresso en amaretto door de gesmolten chocolade.
Klop de eidooiers met 1 el suiker tot het mengsel bleek en romig is. Meng dit door de chocolade.
Klop de eiwitten met 1 el suiker tot stijve pieken en spatel voorzichtig door het chocolademengsel.
Klop de slagroom tot zachte pieken en spatel dit door de mousse. Verdeel over glazen of schaaltjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Afwerking
Bestrooi de mousse met de gesuikerde amandelen vlak voor het serveren. Garneer met chocoladeschilfers of extra gehakte amandelen, indien gewenst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email