Espresso-Amaretto Mousse Met Gesuikerde Amandelen

Espresso-Amaretto Mousse Met Gesuikerde Amandelen

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de Mousse:
  • 150 g pure chocolade (minstens 70% cacao), fijngehakt
  • 2 el sterke espresso, afgekoeld
  • 2 el amaretto
  • 2 eieren, gescheiden
  • 200 ml slagroom
  • 2 el suiker
Voor de Gesuikerde Amandelen:
  • 100 g amandelen, met vlies
  • 50 g suiker
  • 1 el water
Voor de Garnering:
  • Chocoladeschilfers (optioneel)
  • Extra amandelen, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Maak de Gesuikerde Amandelen
    • Verhit de suiker en water in een pan op middelhoog vuur tot de suiker smelt en licht goudbruin begint te worden.
    • Voeg de amandelen toe en roer snel om ze gelijkmatig te bedekken.
    • Verspreid de gesuikerde amandelen op een bakplaat met bakpapier en laat afkoelen. Hak ze grof zodra ze zijn uitgehard.
  2. Bereid de Mousse
    • Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en laat iets afkoelen.
    • Meng de espresso en amaretto door de gesmolten chocolade.
    • Klop de eidooiers met 1 el suiker tot het mengsel bleek en romig is. Meng dit door de chocolade.
    • Klop de eiwitten met 1 el suiker tot stijve pieken en spatel voorzichtig door het chocolademengsel.
    • Klop de slagroom tot zachte pieken en spatel dit door de mousse. Verdeel over glazen of schaaltjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  3. Afwerking
    • Bestrooi de mousse met de gesuikerde amandelen vlak voor het serveren. Garneer met chocoladeschilfers of extra gehakte amandelen, indien gewenst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print