Fattoush Salad Met Falafel

Fattoush Salad Met Falafel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de salade:
    • 1 krop romaine sla, grof gesneden
    • 2 tomaten, in blokjes
    • 1 komkommer, in halve plakjes
    • 4 radijsjes, in dunne plakjes
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 2 pitabroden, geroosterd en in stukjes gebroken
    • 1 handvol verse muntblaadjes
    • 1 handvol verse peterselie, grof gehakt
  • Voor de falafel:
    • 400 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 el bloem
    • 1 tl komijnpoeder
    • 1 tl korianderpoeder
    • 1 handvol verse koriander of peterselie
    • Zout en peper naar smaak
    • Olie om te bakken
  • Voor de dressing:
    • 3 el olijfolie
    • 2 el citroensap
    • 1 tl sumak (Midden-Oosters kruid)
    • 1/2 tl zout
    • 1/2 tl honing (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Falafel maken:
    • Doe de kikkererwten, ui, knoflook, bloem, komijn, koriander, verse kruiden, zout en peper in een keukenmachine. Mix tot een grof mengsel.
    • Vorm kleine balletjes van het mengsel.
    • Verhit olie in een koekenpan en bak de falafel goudbruin aan alle kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Salade voorbereiden:
    • Doe de sla, tomaten, komkommer, radijsjes, paprika, munt en peterselie in een grote kom.
    • Voeg de stukjes geroosterde pita toe.
  3. Dressing maken:
    • Meng olijfolie, citroensap, sumak, zout en honing in een kommetje. Klop goed door.
  4. Salade opbouwen:
    • Meng de salade met de dressing en verdeel over borden.
    • Leg de falafelballetjes bovenop.
  5. Serveren:
    • Garneer met extra munt en peterselie.
    • Serveer direct, eventueel met extra citroenpartjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print