Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Fattoush Salad Met Falafel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de salade:
1 krop romaine sla, grof gesneden
2 tomaten, in blokjes
1 komkommer, in halve plakjes
4 radijsjes, in dunne plakjes
1 rode paprika, in reepjes
2 pitabroden, geroosterd en in stukjes gebroken
1 handvol verse muntblaadjes
1 handvol verse peterselie, grof gehakt
Voor de falafel:
400 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
1 kleine ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el bloem
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 handvol verse koriander of peterselie
Zout en peper naar smaak
Olie om te bakken
Voor de dressing:
3 el olijfolie
2 el citroensap
1 tl sumak (Midden-Oosters kruid)
1/2 tl zout
1/2 tl honing (optioneel)
Bereidingswijze:
Falafel maken:
Doe de kikkererwten, ui, knoflook, bloem, komijn, koriander, verse kruiden, zout en peper in een keukenmachine. Mix tot een grof mengsel.
Vorm kleine balletjes van het mengsel.
Verhit olie in een koekenpan en bak de falafel goudbruin aan alle kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.
Salade voorbereiden:
Doe de sla, tomaten, komkommer, radijsjes, paprika, munt en peterselie in een grote kom.
Voeg de stukjes geroosterde pita toe.
Dressing maken:
Meng olijfolie, citroensap, sumak, zout en honing in een kommetje. Klop goed door.
Salade opbouwen:
Meng de salade met de dressing en verdeel over borden.
Leg de falafelballetjes bovenop.
Serveren:
Garneer met extra munt en peterselie.
Serveer direct, eventueel met extra citroenpartjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email