Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Fazantterrine met Pistachenoten en Rode Bessen
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de fazantterrine:
300 g fazantenvlees, fijngehakt
150 g varkensgehakt
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
50 ml slagroom
1 ei
50 g pistachenoten, grofgehakt
1 el verse tijm, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Voor de rode bessencompote:
200 g rode bessen
50 g suiker
50 ml sinaasappelsap
1 snufje kaneel
Voor serveren:
4 sneetjes zuurdesembrood, licht geroosterd
Verse kruiden (zoals peterselie) voor garnering
Bereidingswijze:
Fazantterrine maken:
Verwarm de oven voor op 160°C.
Meng in een grote kom het fazantenvlees, varkensgehakt, sjalot, knoflook, slagroom, ei, tijm, zout en peper tot een homogeen mengsel.
Roer de gehakte pistachenoten door het mengsel.
Bekleed een terrinevorm of cakevorm met bakpapier en vul deze met het vleesmengsel. Druk goed aan.
Dek de vorm af met aluminiumfolie en bak au bain-marie (in een grotere schaal met heet water) gedurende 60-70 minuten.
Laat afkoelen en zet minstens 4 uur in de koelkast om stevig te worden.
Rode bessencompote bereiden:
Doe de rode bessen, suiker, sinaasappelsap en kaneel in een steelpan.
Laat zachtjes koken tot de bessen zacht zijn en de compote licht ingedikt is (ongeveer 10 minuten). Laat afkoelen.
Serveren:
Snijd de fazantterrine in plakjes en leg op borden.
Voeg een schep rode bessencompote toe naast de terrine.
Serveer met geroosterd zuurdesembrood en garneer met verse kruiden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email