Fazantterrine met Pistachenoten en Rode Bessen

Fazantterrine met Pistachenoten en Rode Bessen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de fazantterrine:
    • 300 g fazantenvlees, fijngehakt
    • 150 g varkensgehakt
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 50 ml slagroom
    • 1 ei
    • 50 g pistachenoten, grofgehakt
    • 1 el verse tijm, fijngehakt
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de rode bessencompote:
    • 200 g rode bessen
    • 50 g suiker
    • 50 ml sinaasappelsap
    • 1 snufje kaneel
  • Voor serveren:
    • 4 sneetjes zuurdesembrood, licht geroosterd
    • Verse kruiden (zoals peterselie) voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Fazantterrine maken:
    • Verwarm de oven voor op 160°C.
    • Meng in een grote kom het fazantenvlees, varkensgehakt, sjalot, knoflook, slagroom, ei, tijm, zout en peper tot een homogeen mengsel.
    • Roer de gehakte pistachenoten door het mengsel.
    • Bekleed een terrinevorm of cakevorm met bakpapier en vul deze met het vleesmengsel. Druk goed aan.
    • Dek de vorm af met aluminiumfolie en bak au bain-marie (in een grotere schaal met heet water) gedurende 60-70 minuten.
    • Laat afkoelen en zet minstens 4 uur in de koelkast om stevig te worden.
  2. Rode bessencompote bereiden:
    • Doe de rode bessen, suiker, sinaasappelsap en kaneel in een steelpan.
    • Laat zachtjes koken tot de bessen zacht zijn en de compote licht ingedikt is (ongeveer 10 minuten). Laat afkoelen.
  3. Serveren:
    • Snijd de fazantterrine in plakjes en leg op borden.
    • Voeg een schep rode bessencompote toe naast de terrine.
    • Serveer met geroosterd zuurdesembrood en garneer met verse kruiden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print