Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Fluweelzachte Witlofsoep met Hamreepjes
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 stronkjes witlof (ongeveer 400 g, in stukjes gesneden)
1 grote ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
750 ml kippen- of groentebouillon
100 ml room
2 eetlepels boter
100 g hamreepjes (of blokjes)
Zout en peper naar smaak
Optioneel: een scheutje citroensap
Garnering: peterselie en een extra swirl room
Bereiding:
1. Witlof en ui aanfruiten:
Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
Doe de witlof erbij en bak 5 minuten mee, zodat het licht zacht wordt.
2. Soep koken:
Voeg de bouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep
15 minuten zachtjes koken
, zodat de witlof helemaal gaar is.
3. Pureren:
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde, fluweelzachte structuur.
Voeg de room toe en breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel een klein scheutje citroensap voor frisheid.
4. Hamreepjes krokant bakken:
Verhit een droge koekenpan en bak de hamreepjes op middelhoog vuur krokant.
5. Serveren:
Schep de soep in warme kommen of borden.
Garneer met de krokante hamreepjes, een swirl room en een takje verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email