Meng de bloem, zout, suiker en gist in een grote kom.
Voeg het lauwwarme water en olijfolie toe. Kneed het mengsel tot een zacht en elastisch deeg (ongeveer 8-10 minuten met de hand of 5 minuten met een mixer met deeghaak).
Vorm een bal van het deeg en leg deze in een ingevette kom. Dek af met een schone doek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats, tot het in volume is verdubbeld.
2. Deeg vormen
Vet een bakplaat licht in met olijfolie.
Druk het gerezen deeg voorzichtig plat en vorm het in een rechthoekige vorm (ongeveer 2-3 cm dik). Leg het op de bakplaat.
Dek af en laat nog 30 minuten rijzen.
3. Topping toevoegen
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak met je vingers diepe kuiltjes in het deeg. Besprenkel royaal met olijfolie, zodat de olie in de kuiltjes zakt.
Strooi de rozemarijnnaaldjes en het grove zeezout gelijkmatig over het deeg.
4. Bakken
Bak de focaccia in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, tot het brood goudbruin en licht krokant is.
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Besprenkel eventueel met nog een beetje extra olijfolie voor een glanzende afwerking.
5. Serveren
Snijd de focaccia in stukken en serveer warm of op kamertemperatuur. Heerlijk met een schaaltje olijfolie en balsamico om te dippen!