Fog Cutter

Fog Cutter

Ingrediënten voor 1 cocktail:

  • 30 ml witte rum
  • 15 ml gin
  • 15 ml brandy
  • 45 ml vers sinaasappelsap
  • 20 ml vers citroensap
  • 10 ml orzeat siroop (amandelsiroop)
  • 15 ml sherry (optioneel, voor bovenop)
  • IJsblokjes
  • Garneer met: sinaasappelschijfje, kers en munt

Bereiding

  1. Ingrediënten shaken:
    • Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
    • Voeg witte rum, gin, brandy, sinaasappelsap, citroensap en orgeat siroop toe.
    • Shake krachtig gedurende 10-15 seconden.
  2. Serveren:
    • Vul een hoog tiki-glas of Collins-glas met crushed ijs.
    • Schenk de cocktail door een zeef in het glas.
  3. Sherry toevoegen (optioneel):
    • Giet voorzichtig een scheutje sherry bovenop de cocktail voor een mooie laag.
  4. Garneren:
    • Garneer met een sinaasappelschijfje, een cocktailkers en een takje munt voor een tropische uitstraling.

Serveertip

De Fog Cutter is een iconische tiki-cocktail met een complexe, fruitige smaak en een flinke punch door de mix van sterke dranken. Perfect voor tropische feestjes of zomerse avonden! Combineer het met Polynesische hapjes zoals gegrilde ananas of kipspiesjes. Cheers! 🍍🍹✨ Geniet van deze exotische tiki-klassieker!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print