Franse preisoep met aardappel

Franse preisoep met aardappel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 3 preien, alleen het witte en lichtgroene deel, in dunne ringen gesneden
  • 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 150 ml room
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse bieslook, fijngehakt (optioneel voor garnering)
Bereidingswijze:
  1. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de prei toe en bak deze mee tot ze zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de aardappelblokjes en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna op laag vuur 20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen gaar zijn.
  4. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de room toe en roer goed door.
  5. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de soep warm en garneer met verse bieslook.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print