Franse Preisoep (Potage Parmentier)

Franse Preisoep (Potage Parmentier)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 3 grote preien (alleen het witte en lichtgroene deel), in dunne ringen
  • 3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml volle melk of room
  • 2 eetlepels boter of olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering: verse bieslook of peterselie en croutons

Bereiding:

  1. Voorbereiding:
    • Was de prei goed en zorg ervoor dat er geen zand meer in de ringen zit.
    • Snijd de aardappelen in kleine blokjes.
  2. Soepbasis maken:
    • Verhit de boter of olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak 5-7 minuten, tot ze zacht maar niet bruin zijn.
  3. Koken:
    • Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe aan de pan.
    • Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen zacht zijn.
  4. Pureren:
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde massa.
    • Voeg de melk of room toe en roer goed door. Verwarm nog even door, maar laat de soep niet koken.
  5. Afwerken:
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Schep de soep in kommen en garneer met fijngesneden bieslook of peterselie en croutons.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print