Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Franse Preisoep (Potage Parmentier)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
3 grote preien (alleen het witte en lichtgroene deel), in dunne ringen
3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
200 ml volle melk of room
2 eetlepels boter of olijfolie
Zout en peper naar smaak
Garnering: verse bieslook of peterselie en croutons
Bereiding:
Voorbereiding:
Was de prei goed en zorg ervoor dat er geen zand meer in de ringen zit.
Snijd de aardappelen in kleine blokjes.
Soepbasis maken:
Verhit de boter of olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak 5-7 minuten, tot ze zacht maar niet bruin zijn.
Koken:
Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe aan de pan.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen zacht zijn.
Pureren:
Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde massa.
Voeg de melk of room toe en roer goed door. Verwarm nog even door, maar laat de soep niet koken.
Afwerken:
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen en garneer met fijngesneden bieslook of peterselie en croutons.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email