Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Frisse Radijssalade met Appel
Ingrediënten voor 4 personen:
1 bos radijsjes, dun gesneden
1 grote appel (bij voorkeur Granny Smith), in dunne plakjes of julienne gesneden
1 handje rucola of veldsla
2 el gehakte walnoten (optioneel, voor extra crunch)
1 el verse dille, fijngehakt
Voor de dressing:
3 el Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
1 el olijfolie
1 tl honing of agavesiroop
1 tl mosterd
Sap van ½ citroen
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
:
Voorbereiden van de groenten en appel
:
Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Gebruik eventueel een mandoline voor gelijkmatige plakjes.
Snijd de appel in dunne plakjes of reepjes. Besprenkel deze licht met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen.
Dressing maken
:
Meng in een kleine kom de yoghurt, olijfolie, honing, mosterd, citroensap, zout en peper. Roer goed door tot een gladde dressing.
Samenstellen van de salade
:
Meng in een grote kom de radijsjes, appel, rucola en gehakte walnoten (indien gebruikt).
Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig zodat alles goed bedekt is.
Afwerking
:
Garneer met verse dille en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email