Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gamba’s Pil Pil
Ingrediënten voor 4 personen:
400 g grote garnalen
(gepeld, staart eraan)
6 teentjes knoflook
, in dunne plakjes
2 rode chilipepers
, in ringetjes gesneden (verwijder de zaadjes voor minder pit)
100 ml extra vergine olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
(gerookt voor extra smaak)
1/2 theelepel zout
Verse peterselie
, gehakt (voor garnering)
1 citroen
, in partjes gesneden
Vers brood
, om te dippen
Bereiding:
Garnalen voorbereiden:
Spoel de garnalen af en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze licht met zout.
Knoflook en chili bakken:
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of een gietijzeren skillet op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook en rode chilipepers toe en bak ze
1-2 minuten
tot de knoflook goudbruin begint te worden (pas op dat het niet verbrandt).
Garnalen bakken:
Voeg de garnalen toe aan de pan en bestrooi met het paprikapoeder.
Bak de garnalen
2-3 minuten
per kant, tot ze roze en gaar zijn. Schep ze af en toe om zodat ze gelijkmatig garen.
Serveren:
Serveer de gamba’s direct in de pan of giet ze in een terracotta schaaltje.
Garneer met verse peterselie en serveer met partjes citroen.
Lekker met vers knapperig brood om de heerlijke olie op te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email