Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Ganzenpasta met Truffel en Parmezaan
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de ganzenpasta:
300 g gekookt ganzenvlees, in stukjes (bijv. van een confit de canard)
400 g pasta (bijv. tagliatelle of pappardelle)
2 el olijfolie
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
200 ml room
1 el truffelpasta of vers geraspte truffel
50 g geraspte Parmezaanse kaas, plus extra voor garnering
Zout en peper naar smaak
Voor de garnering:
Verse peterselie of basilicum, fijngehakt
Extra truffelolie (optioneel)
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje pastawater.
Ganzenvlees bereiden:
Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de sjalot en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
Voeg het ganzenvlees toe en bak kort mee om het te verwarmen.
Truffelsaus maken:
Voeg de room en truffelpasta toe aan de pan en roer goed door.
Laat zachtjes sudderen tot de saus iets indikt.
Roer de Parmezaanse kaas door de saus en voeg zout en peper naar smaak toe.
Pasta mengen:
Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de saus.
Roer alles goed door en voeg indien nodig een scheutje pastawater toe om de saus losser te maken.
Serveren:
Verdeel de pasta over diepe borden.
Garneer met extra Parmezaanse kaas, verse kruiden en eventueel een druppeltje truffelolie.
Serveer direct en geniet!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email