Ganzenpasta met Truffel en Parmezaan

Ganzenpasta met Truffel en Parmezaan

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de ganzenpasta:
    • 300 g gekookt ganzenvlees, in stukjes (bijv. van een confit de canard)
    • 400 g pasta (bijv. tagliatelle of pappardelle)
    • 2 el olijfolie
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 200 ml room
    • 1 el truffelpasta of vers geraspte truffel
    • 50 g geraspte Parmezaanse kaas, plus extra voor garnering
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de garnering:
    • Verse peterselie of basilicum, fijngehakt
    • Extra truffelolie (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding:
    • Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje pastawater.
  2. Ganzenvlees bereiden:
    • Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Voeg de sjalot en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
    • Voeg het ganzenvlees toe en bak kort mee om het te verwarmen.
  3. Truffelsaus maken:
    • Voeg de room en truffelpasta toe aan de pan en roer goed door.
    • Laat zachtjes sudderen tot de saus iets indikt.
    • Roer de Parmezaanse kaas door de saus en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Pasta mengen:
    • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de saus.
    • Roer alles goed door en voeg indien nodig een scheutje pastawater toe om de saus losser te maken.
  5. Serveren:
    • Verdeel de pasta over diepe borden.
    • Garneer met extra Parmezaanse kaas, verse kruiden en eventueel een druppeltje truffelolie.
    • Serveer direct en geniet!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print